HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HEDEF TURAN

TÜRKÜZ, TÜRKÇÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ..! YA TÜRKÇE, YA HİÇ..!

Yeni ağelimiz hizmetinize girmiştir. esenlikle www.turanadogru.com

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

YETER ARTIK BU KAHPELİK! ERMENİ TASARISI KABUL EDİLDİ!

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

sedatreis

sedatreis

ERMENİ'NİN PALAVRASI
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etti. 45 üyenin katıldığı oturumda tasarı için 22 hayır oyuna karşı 23 evet oyu kullanıldı. Yıllardır Ermeni yalanını Türkiye'ye karşı baskı aracı olarak kullanan ABD'nin Türk halkını rencide eden kararı Ankara'da tepkiyle karşılandı.
KOMİTEDE KABUL EDİLDİ
TASARININ kabul edilmesinin hemen ardından, hükümet adına açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden ve somut tarihi hataların yanı sıra tek yanlı yaklaşımla hazırlanan bu tasarıyı kınıyoruz" denildi. Washington Büyükelçimiz Namık Tan istişare için Ankara'ya çağrıldı.

Komite yalana ortak oldu
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, sözde Ermeni soykırımı tasarısını 22'ye karşı 23 oyla kabul etti. Kararı kınayan Ankara, Washington Büyükelçimiz Namık Tan'ı istişare için Ankara'ya çağırdı

Sözde 'Ermeni soykırımı'yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 22'ye karşı 23 oyla kabul edildi. Ankara'dan yapılan açıklamada karar kınanarak Washington Büyükelçimiz Namık Tan'ın istişare için Ankara'ya çağrıldığı açıklandı. Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Howard Berman, oturumun açılış konuşmasında, "Türkiye bizim müttefikimiz. Ancak Türkiye'nin soykırım iddialarını tanıması ve bunu konuşması büyük önem arz ediyor" dedi. 46 üyenin katıldığı oturumda önce tasarının lehine konuşmalar yapıldı. Verilen aranın ardından da tasarının aleyhindeki üyeler konuştu. Tasarının aleyhine konuşan üyelerinin çoğunun, tasarının değil de zamanlamasının yanlış olduğunu, ABD'nin Irak ve Afganistan'daki çıkarlarını zedeleyeceğini dile getirmesi dikkat çekti. Tasarı 22'ye karşı 23 oyla komitede kabul edildi.

Tek yanlı yaklasım
Tasarının kabul edilmesinden hemen sonra Ankara'dan resmi açıklama yayınlandı. Açıklamada, kabul edilen tasarının üzüntüyle karşılandığı belirtilerek şöyle denildi: "Türk ulusunu işlemediği bir suçla itham eden bu tasarıyı kınıyoruz. Bu tasarıyı destekleyenler, tarihi gerçekler ve uzman tarihçiler arasındaki konuyla ilgili fikir ayrılıklarını görmezden gelerek siyasi saiklerle yanlış ve haksız bir tutum benimsemişlerdir. Tasarı, 1915 olaylarına ilişkin olarak içerdiği somut tarihi hataların yanı sıra, tamamen tek yanlı bir yaklaşımla hazırlanmıştır. Siyasetçilerin tarihçilerin alanına yönelik müdahaleleri her zaman olumsuz etkiler yaratmıştır. Tasarının, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabulünün arzu edilmeyen sonuçlara yol açacağına esasen konuya ilişkin girişimlerimiz sırasında açıklıkla işaret edilmişti. Tüm uyarılarımıza rağmen Komite tarafından kabul edilen bu tasarının Türkiye ABD ilişkilerine zarar vermesinden ve Tür kiyeErmenistan ilişkilerinin normalleşmesi yönündeki çabaları sekteye uğratacak olmasından ciddi kaygı duyuyoruz. ABD ile geniş bir ortak gündem çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmaları olumsuz etkileyebilecek bu karar maalesef bir stratejik vizyon eksikliğine de işaret etmektedir. Washinton Büyükelçimiz Namık Tan bu gelişme çerçevesinde bu akşam istişareler için Ankara'ya çağırılmıştır." Bu arada, Ankara'nın 45 milyar dolarlık savunma anlaşmalarını iptal edip etmeyeceği ise merakla bekleniyor.

Genel Kurul'a gidecek
Sözde 'Ermeni soykırımı'tasarısının Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesiyle, ABD sözde 'soykırım'ı tanıma konusunda adım atmış oldu. Tasarının yeni adresi 435 üyeli Temsilciler Meclisi Genel Kurulu olacak. Tasarının Genel Kurul gündemine alınıp alınmayacağı ise henüz belli değil. Tasarının sadece bir oy farkla kabul edilmesinin Genel Kurul'a gelişini engelleyeceği yorumları yapıldı. Tasarı burada da kabul edilirse, yasalaşması için 100 üyeli Se nato'da kabul edilmesi gerekiyor.

İlk girişim değil
ABD'de sözde 'soykırım'ın tanınması için bu zamana kadar 4 girişimde bulunuldu. 1975 ve 1984 yıllarında Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda benzer bir karar tasarısı kabul edildi. Ancak tasarı Senato'dan geçmediği için yasalaşamadı. 2000 ve 2007 yıllarında ise ABD Başkanlarının devreye girmesiyle tasarı Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine alınmadan rafa kaldırıldı.



Obama'dan protokol dayatması
Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komite si'ndeki oylamaya yeteri kadar müdahil olmayan ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye'ye karşı protokol şantajına başladı. Oylamaya saatler kala Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile telefonda görüşen Obama, Ermenistan ile Türkiye arasındaki protokollerin bir an önce onaylanmasını istedi. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nde Ermeni Tasarısı'nın görüşülmesinden bir gün önce Gül ile Obama arasında geçen konuşmanın içeriği, Reuters haber ajansı tarafından dünyaya duyuruldu. Reuters'in, adı açıklanmayan bir ABD'li yetkiliye dayandırarak verdiği habere göre, Obama, Cumhurbaşkanı Gül'e, "Biran önce Erivan ile imzaladığınız protokolü parlamentonuzda onaylatın" dayatması yaptı. Protokole atıf
Oylama öncesi Beyaz Saray sözcüsü Mike Hammer da, Obama'nın, Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkilerin normalleştirilmesi yolundaki çabalannı takdirle karşıladığını bildirdiğini ifade etti. Oylama öncesi komitede tasan aleyhine konuşan Cumhuriyetçi üyeler de, Ermenilerin soykınm yalanını desteklediklerini dile getirmelerine rağmen protokole atıfta bulunarak, "Tasannın kabulü için uygun zaman değil. Protokol 2 ülke arasında ilişkilerin yolunu açtı. Tasannın kabulü protokolü tehlikeye sokar" şeklinde konuşmalan, tasannın Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'na geliş süreci içinde Ankara'ya protokol onayı konusunda baskı yapılacağının işareti olarak değerlendirildi.



Açılış duasını Türk imam yaptı
Ermeni "soykırım" tasarısının ABD Temsilciler Meclisi Dış ilişkiler Komitesi'nde oylanması öncesi Kongre ilginç bir gelişmeye sahne oldu. Amerika'nın Sesi Radyosu'nun haberine göre, Temsilciler Meclisi'nin dünkü açılış duasını bir Türk imam yaptı.
Öğretim görevlisi
imam Abdullah Antepli, Demokrat milletvekili David Price tarafından açılış duasını yaptırmak için Kongre'ye davet edildi. Kuzey Carolina'daki Duke Üniversite si'nde öğretim görevlisi olan Antepli, duada din, dil, ırk farkı gözetmeksizin Kongre üyelerinden ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini istedi. Bugüne kadar Temsilciler Meclisi'nin açılışını yapan dördüncü Müslüman imam olan Abdullah Antepli, Amerika'nın Sesi'ne, bunun, kendisi için çok büyük bir onur olduğunu söyledi. 2003 yılından bu yana Kongre'nin açılışını bir Müslüman yapmamıştı. Amerikan Kongresi 1789 yılından bu yana her yıl bir din görevlisinin duasıyla açılıyor. Kongre üyeleri tarafından belirlenen adaylar, o yıl için Temsilciler Meclisi'nin konuğu oluyor.

http://turan.deriz.biz

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz